keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Hääkampaus ja huntu

Minua on nyt pari päivää mietityttänyt hääkampaus. Äitini laittoi minulle nimittäin sähköpostilla yhden tuttunsa hääkuvan, jossa morsiamella oli kaunis nutturakampaus, ja toivoi/ehdotti, että minulla voisi olla samanlainen. Pienen kampaushetken jälkeen totesin, ettei kyseinen kampaus sovi minulle lainkaan kasvojeni muodon puolesta, mutta se sai minut miettimään nutturakampauksia. 

Ihana Alyson Hannigan :)
Tässä olisi myös ihana meikki!


Ja hunnun haluaisin juuri noin, kuten yllä olevassa kuvassa eli nutturan yläpuolelle. Monesti olen nimittäin nähnyt hunnun kiinnitettävän myös nutturan alapuolelle.

Olen aiemmin aina ajatellut, että haluaisin kampauksen jossa osa hiuksista olisi auki ja osa kiinni. Tähän tyyliin:

Tässä vielä kuva minusta ja hunnusta :)


Nyt olen kuitenkin ehkä kallistumassa nutturan puolelle.. :D
Mitä mieltä olette? :)

Toinen asia mitä olen miettinyt on huntu. Huntu minulle tulee ehdottomasti, ja se odottaakin jo tuolla kaapissa :) Se mikä siinä mietityttää on sen pitämisen kesto. Monestihan morsian ottaa hunnun pois kesken päivän ja vaihtaa sen esimerkiksi hiuskoristeeseen. Minä kuitenkin haluaisin varmaan pitää huntua koko päivän.. Miten tavallista on, että huntu on päässä aamusta iltaan? :D

11 kommenttia:

 1. Kerrothan minullekin kun saat vastauksen kyseiseen kysymykseen:) itsekin ajattelen, että haluan pitää sitä koko päivän, onhan se osa asua, mutta tämä ei ilmeisesti ole tapana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan pidän kuitenkin, vaikka ei olisikaan tapana :D On se huntu kuitenkin niin ihana, eikä sitä voi ikinä enää pitää sen jälkeen!

   Poista
 2. Muhkea ja kaunis nuttura on ihana! Ite olen kuitenkin yrittänyt miettiä, että pitäisikö kasvattaa otsatukka pois, antaa olla tai sitten kasvattaa se sivuotsikseksi. Onko kellään muulla samaa ongelmaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä ei ole otsatukkaa, mutta esimerkiksi Kittyllä oli aivan ihana kampaus otsiksen kanssa: http://modernbridetobe.blogspot.fi/2012/08/our-wedding-part-3-kaunistautumista.html

   Poista
 3. Ihan sama kysymys mulla ollut päässä viimeaikoina, miten sen hunnun kanssa toimitaan? :D
  Ainakin kirkossa morsiamilla aina näkyy huntu, mutta loppupäivän kuvissa sitä ei ole.

  Mulle tulee pitkä cathedral huntu ja pidän sitä tietysti kirkossa, sen jälkeen varmasti kuvauksissakin, mutta illallisella en varmaankaan enää. Jos huntuni olisi lyhyempi voisin pitää sitä varmaan koko päivän :)

  En tiedä onko hunnunkäyttöön olemassa jotain etikettiä, milloin sitä kuuluu käyttää ja milloin ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sen verran lyhyt huntu, että todennäköisesti päädyn pitämään sitä koko päivän :)

   Poista
 4. Hei Pilvi!
  Eka kertaa kommentoin. Kiitos kivasta blogista! :)

  Olen ymmärtänyt, että suomalaisen perinteen mukaan huntu on merkki naimattomasta naisesta (neitsyestä) ja otetaan pois vihkimisen jälkeen kun morsiamesta on tullut rouva, eli nainut nainen. Minä noudatin tätä perinnnettä vaikka esim. Saksassa (mieheni on saksalainen) huntu otetaan pois vasta 00:00, jolloin tanssitaan huntutanssi hunnun alla (en ole löytänyt tästä perinteestä saksalaiselle versiolle selitystä, eikä kukaan tuttukaan tunnut tietävän...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! :)

   Saa nähdä maltanko silti hunnusta luopua kesken päivän, kun sitä yhtenä päivänä elämässä saa pitää :D Mutta hyvä tietää, että se tosiaan on tapana ottaa vihkimisen jälkeen pois. Pitää ehkä itsekin miettiä huntuasiaa ja kampausta uudestaan.. :)

   Poista
  2. Ja paljon onnea teille!! :)

   Poista
 5. Kiitos Pilvi!
  Mun huntu oli aika painava ja olin itse asiassa helpottunut kun sain sen pois päästä. Kaikki kuvatkin hunnun kanssa on jotenkin jäykkiksiä kun pelkäsin, että huntu joko litistää kampauksen tai lähtee tuulen riepoteltavaksi... Onko sulla jo huntu hankittuna (sorry en muista)? Jos ei niin suosittelen kevyttä huntua, jos haluat pitää sitä koko hääpäivän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, huntu on jo hankittuna (alin kuva tässä postauksessa) ja on kevyen oloinen ainakin :) Itsetehdyissä kampauksissa kokeillessa pysynyt hyvin, mutta itseasiassa ulkona en ole kyllä testannut tuulen yms. vaikutusta. Pitää varmaan keväämmällä testailla enemmän ja sitten tehdä päätös tai ainakin varasuunnitelma :) (pitää vaan etsiä joku paikka jossa kukaan ei nää kun viiletän huntu päässä tavallisena päivänä :D)
   Ja kiitos huomioista! :) Itse en olisi tajunnut miettiä tuollaistakaan..

   Poista