keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Blogin uusi ulkoasu ja 14. raskausviikko

Korpun ja muidenkin kommenttien rohkaisemana päätin jatkaa tämän blogin kirjoittamista odotusaiheisena. Toki hääjuttujakin blogissa tullaan vielä näkemään, mutta eipä niitä enää hirveästi ole kertomatta :) Blogi onkin siis saanut uuden (todennäiköisesti väliaikaisen) bannerin ja ulkoasu on muutenkin hieman muuttunut. Tulen kokoamaan kaikki hääjutut yhteen välilehteen, ja merkitsemään hääaiheiset postaukset hää -tunnisteella. Kiitos Korppu näistä vinkeistä! :)

Nyt on meneillään 14. raskausviikko eli viikkoja tänään 13+0! :)

Vau.fi -sivustolla lukee viikosta näin:

Sikiön paino: 35 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 7 cm
Koko pituus: 8,5 cm
SIKIÖ

Tämän viikon alussa sikiö on 11 viikon ikäinen. Etenkin aivojen etuosa kasvaa. Sikiön luuydin, maksa ja perna tuottavat verisoluja.
Sikiö kasvaa voimakkaasti ja liikkuu paljon. Vaikka tuleva äiti ei vielä tunnekaan sikiön potkuja, sikiö tuntee jo äidin. Kohtua varovasti painettaessa sikiö liikkuu. Varpaiden ja sormien kynnet ovat kehittyneet ja lapsella on jo hiuksia ja kulmakarvat.

NAINEN
Odottava äiti kasvaa myös, kohtu on nyt greipin kokoinen. Joidenkin mielestä kasvava vatsa vaatii totuttelua, onhan nykyajan kauneusihanne tikunlaiha. Keskimääräinen painonnousu raskauden aikana on 10-16 kg. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana painon ei juuri kuuluisi nousta, ja loppuajan sen tulisi nousta tasaisesti ja asteittain. Normaali painonnousu on 200–800 grammaa viikossa.
Jotkut raskaana olevan naiset kärsivät päänsäryistä, joista saa enimmäkseen syyttää progesteronia. Riittävä vedenjuonti ja päivittäiset kävelylenkit saattavat auttaa.  Särkylääkkeistä parasetamoli on sopiva kaikissa raskauden vaiheissa.


Tässä "uuden alun" kunniaksi pari kuvaa ^^

15 kommenttia:

 1. Voi, ihanaa kuulla, että olet raskaana, onnea kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saan vihdoin liittyä teidän äitien joukkoon :)

   Poista
 2. Hyvä, että vinkeistä oli apua! Sääli olisi hukata kaikki vanhat postaukset ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Vauva on kuitenkin osa teidän elämää kuten häätkin, joten kätevää että pääsee tutustumaan uudetkin lukijat teidän häihin, elämään ja odotukseen saman blogin alta :) Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
 3. Hih, ihanaa! Onnellista odotusta!

  VastaaPoista
 4. Onnea, ihanaa! Millonkas teillä on nyt sitten se laskettu aika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on laskettu aika 9.4. :)

   Poista
  2. Voi ihanaa, kevätvauva ♥ Mä aina oon haaveillut kevät/kesävauvasta, mut molemmat pojat on syksyllä syntyneitä :)

   Poista
 5. Oi, onnea teille! <3 Ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Oi ihanaa, onnea!<3 mukavaa kuinka jonkun muunkin blogi vaihtaa ulkoasua ja sisältöä häiden jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, perässä tullaan :) Kiitos! <3

   Poista
 7. voi ei miten ihanaa, Onnea! :) rupesin lukemaan sun blogia kun suunnittelin myöskin omia häitä. Itse menin naimisiin viikkoa myöhemmin :) nyt meilläkin ihania vauva uutisia...tosin oma raskauteni on vielä melko alussa niin ei uskalla vielä kauheasti juhlia...odotetaan nyt sitä 12 viikon virstanpylvästä :) ihanaa että sun blogi jatkuu nyt vauva jutuissa, olen enemmän kuin innoissani seuraamaan blogiasi taas :) heh..täällä tullaan siis hieman perässä niinkuin hääjuttujenkin kanssa :) ihanaa loppu syksyä sinulle! <3 -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! <3 Paljon onnea myös teille, niin avioliiton kuin raskaudenkin johdosta ja ihanaa syksyä! <3

   Poista